Vildsvin med honning

Vildsvin med honning


750 g bov* skæres i 2 x 2 cm tern og brunes i halvt svinefedt* og olivenolie sammen med et hakket

løg. Der krydres med

¼ teske stødt koriander

1 knivspids cilli eller ¼ teske stærk paprika og

2 spsk sommerhonning fra Roskilde. Der tilsættes

2 dl tør hvidvin

4 – 6 fed hvidløg

2 pæne kviste timian

2 laurbærblade.


Retten simrer i 3 timer. Spæd evt. lidt vand på under vejs. Tilsæt nogle grøntsager fx

1 lille gulerod

¼ porre og

et lille stykke selleri.


Kog i yderligere 30 min. Tilsæt

20 abrikoser skåret i halve og

½ dl kogte butterbean. Kog i yderligere 10 min.

Vandet skal lige dække kød og grøntsager. Ønsker man sovs kan den jævnes med Maizenamel.

Salt og peber.


Serveres med kartofler eller ris.


Tips.

Har du ikke bov kan et stykke skinke bruges. Har du ikke vildsvin, kan et frilands- eller økologisk svin bruges.

Har du ikke svinefedt kan du nøjes med olie.

Jeg koger altid en pose bønner af gangen og lægger i fryseren. Så ligger de klar til brug.