2,5 kg tørrede frugter og nødder
400 g hvedemel
600 g honning
600 g rørsukker
1 spsk. st. nellike
1 spsk. kanel
1 spsk. ingefær
150 g chokolade
De tørrede frugter og nødder kunne fx være:
250 g mandler
250 g hasselnødder
2 kokosnødder
200 g tørrede papaja/mango/melon/ananas
200 g pomerans
200 g sukat
350 g dadler
350 g figner
350 g abrikoser
Start med at hakke frugt og nødder groft. Kog honning og sukker langsom op til begge dele er smeltet. Bland krydderierne i melet og bland det med frugten. Hæld den smeltede honning/sukker over og bland det grundigt. Brug hænderne.
For en bradepande med bagepapir og fordel dejen jævnt. Bag den i ca. 45 min. i en 150 grader varm ovn.
Lad kagen køle af inden bunden smøres med chokolade. Når chokolade er størknet, skæres kagen i 10 x 10 stykker.
Server kagen til en kop god stærk kaffe. I hvert stykker er der nok til 5 – 6 personer.
Kagen holder sig fint i frisk i en plasticpose i køleskabet i månedsvis.
Opskriften passer lige til en bradepande
Panforte di Siena er traditionel italiensk dessertkage. Panforte betyder stærkt brød. Kagen er blevet lavet af munke og nonner siden det 13. århundrede.
I vores familie er det blevet til en julekage - måske fordi vi forbinder nødder, tørrede frugter og de anvendte krydderier med julens mange kager.