Mysli med pollen

Myslikager med pollen

Nogle vil kalde det myslibarer -

det er lige meget hvad det hedder bare det smager godt.

 

200 g grove havregryn

40 g sesamfrø

80 g hørfrø

10 g tørret pollen - 1 spsk.                               

100 g groft hakkede mandler

160 g mørk 70% chokolade

1 teske groft salt

200 g fint hakkede daler

200 g flydende honning.*


Hak 60 g af de 160 g chokolade hakkes. Havregryn, frø, pollen(kan udelades), mandler, salt, den hakkede chokolade og dadler blandes i en stor skål. Når de er blandet til en enartet masse tilsættes den flydende honning.

Det hele blandes med en stor ske. Blandingen hældes over i en form (22 x 32 cm) som er forret med bagepapir. Blandingen trykkes godt sammen i formen og bager ved 1300 i 40 min. Når 40 min er gået, køler den af på køkkenbordet.

100 g mørk 70% chokolade smeltes forsigtigt i et vandbad. Chokoladen skal bare lige smelte. Fordeles med en pensel ud over kagen når den er kølet af.

 

Kagen sættes i køleskabet til næste dag og skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.

 

*) Fast honning kan gøres flydende i en mikroovn. Sæt den ind i mikroovnen ved fx 600 W i 1 til 2 min. Hold øje med honningen, når den begynder at koges, skal den tages ud af ovnen med det samme. Vent med at anvende honningen til den er kølet af.

Mysli med pollen

Nogle vil ikke kalde det mysli men granola -

det er lige meget hvad det hedder bare det smager godt.


75 g hasselnødder

75 g mandler                      hakkes groft og blandes i en skål med

225 g grovvalsede havregryn

30 g hørfrø

40 g sesamfrø

60 g solsikkekerner

½ tsk kanel

1 tsk stødt kardemomme

2 teske vaniljesukker          fordeles på en bageplade med bagepapir.      

3 spsk dansk honning*    fordeles jævnt ud over de tørre ingredienser.

 

Pladen sættes i en kold ovn og varmes i ca. ½ time** på 150 grader varmluft.

Når Myslien kommer ud af ovnen, løsnes myslien med en ske fra bagepapiret og hældes den tilbage i skålen. Imens den køler af røres der et par gange rundt i myslien i de første 5 – 7 minutter. Når myslien er afkølet kommes


10 g tørret pollen - 1 spsk.  (kan udelades)

75 g rosiner og

80 g tørrede dadler/abrioser i og myslien kommes i en lufttæt beholder.

 

Tips:  *) Kom de 3 spsk honning i en flødekande eller skål med hældetud og varm den op i en mikroovn ved 600 watt til den begynder at boble - det tager omkring 1 min. Nu er honning tyndtfyldende og kan nemt fordeles i en tynd stråler ud over myslien.


**)Myslien skal kun have 30 min i min supernye ovn.