200 g grove havregryn
40 g sesamfrø
80 g hørfrø
10 g tørret pollen - 1 spsk.
100 g groft hakkede mandler
160 g mørk 70% chokolade
1 teske groft salt
200 g fint hakkede daler
200 g flydende honning.*
Hak 60 g af de 160 g chokolade hakkes. Havregryn, frø, pollen(kan udelades), mandler, salt, den hakkede chokolade og dadler blandes i en stor skål. Når de er blandet til en enartet masse tilsættes den flydende honning.
Det hele blandes med en stor ske. Blandingen hældes over i en form (22 x 32 cm) som er forret med bagepapir. Blandingen trykkes godt sammen i formen og bager ved 1300 i 40 min. Når 40 min er gået, køler den af på køkkenbordet.
100 g mørk 70% chokolade smeltes forsigtigt i et vandbad. Chokoladen skal bare lige smelte. Fordeles med en pensel ud over kagen når den er kølet af.
Kagen sættes i køleskabet til næste dag og skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.
*) Fast honning kan gøres flydende i en mikroovn. Sæt den ind i mikroovnen ved fx 600 W i 1 til 2 min. Hold øje med honningen, når den begynder at koges, skal den tages ud af ovnen med det samme. Vent med at anvende honningen til den er kølet af.
75 g hasselnødder
75 g mandler hakkes groft og blandes i en skål med
225 g grovvalsede havregryn
30 g hørfrø
40 g sesamfrø
60 g solsikkekerner
½ tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
2 teske vaniljesukker fordeles på en bageplade med bagepapir.
3 spsk dansk honning* fordeles jævnt ud over de tørre ingredienser.
Pladen sættes i en kold ovn og varmes i ca. ½ time** på 150 grader varmluft.
Når Myslien kommer ud af ovnen, løsnes myslien med en ske fra bagepapiret og hældes den tilbage i skålen. Imens den køler af røres der et par gange rundt i myslien i de første 5 – 7 minutter. Når myslien er afkølet kommes
10 g tørret pollen - 1 spsk. (kan udelades)
75 g rosiner og
80 g tørrede dadler/abrioser i og myslien kommes i en lufttæt beholder.
Tips: *) Kom de 3 spsk honning i en flødekande eller skål med hældetud og varm den op i en mikroovn ved 600 watt til den begynder at boble - det tager omkring 1 min. Nu er honning tyndtfyldende og kan nemt fordeles i en tynd stråler ud over myslien.
**)Myslien skal kun have 30 min i min supernye ovn.