Marinade til kød

Biavlerens marinade til okse/kalvekød


Marinade:

Start med at rense

2 fed              hvidløg

2 - 3 cm         frisk ingefær. Riv dem derefter fint. Tilsæt

2 spsk            konc. tomatpuré

1 spsk            honning

1 spsk            soya

3 spsk            olivenolie

1 spsk            balsamico

Det hele røres godt igennem fx med et piskeris. Marinade kommes i en pose, der er stor nok til at have kødet i.

Kødet fx 900 g cuvette som er ridset i fedtet - ikke i kødet kommes ned i posen. Pres luften ud af posen og luk den med en knude. Marinaden masseres ind i kødet. Posen trækker i 1 - 4 timer på køkkenbordet. Mens kødet trækker må kødet gerne masseres et par gange under vejs.

Kødet tilberedes på vanligvis. Både grill, pande og ovn kan bruges. Bruger man ovnen, kan marinade hældes i det ildfaste fad og bruges som udgangspunkt for sovs efterfølgende.

Bruger man grill eller stegepande kasseres resten af marinaden - meget lidt.

Marinaden kan også bruges til svinekød, bøffer og koteletter.