250 g brun farin og
3 æg piskes sammen
450g flydende dansk honning. Er honningen fast kan den varmes op så den bliver lind*. Derefter piskes den i æggemassen.
4 tsk. natron
4 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefærblandes i
750 g. mel som piskes/røres i æggemassen.
Når dejen er rørt sammen tilsættes
2½ dl. kærne-, mini- eller skummemælk** lidt ad gangen
Til sidst tilsættes
125 g. groft hakket appelsinskal og
125 g. groft hakkede figner
Dejen hældes i en bradepande, der fores med bagepapir og bager i ca. 45 minutter ved 1550 nederst i ovnen.
Kagen er bedst dagen efter og er velegnet til at fryse.
TIPS:
Kom mælken i dejen lidt ad gangen ellers sprøjter det ud over det hele.
Har man en braddepande med teflon kan man udlade bagepapiret.
*) Honningglasset kan med fordel sætte 2 min i mikroovnen på 250 watt.
**) Jeg har flere gange brugt yoghurt naturel 0,01% i stedet for.
Opskriften passer lige til en bradepande
Opskriften stammer fra min mor. Hun fik den i starten af 50'erne, mens hun var på husholdningsskole.
I 1980 fik jeg min første bifamilie og havde brug for opskrifter med honning. Da jeg fik opskriften fortalte min mor at kagen nok var kedelig for der var ikke noget fedt i kagen - (lige efter 2. verdenskrig var der mangel på og rationering af smør og mange andre ting).
Det er absolut en af de bedre opskrifter på honningkager. Jeg har hele vinteren mindst et stykke liggende i fryseren. Den kan holde sig fint i køkkentemperatur i ugevis. Smager godt som den er - man kan vælge at komme smør eller citron/honningsmør på.