Honningkage - lagret dej

Honningkage  – lagret dej



500 g honning og

500 g mel røres sammen og stilles køligt i en åben skål med et klæde over i en kold, tør kælder. Hviler ca. 1 år – eller minimum 2 – 3 uger.

Grunddejen er meget hård og tør.


Grunddejen skæres i passende stykker og kommes i en røremaskine. Der tilsættes:

10 g hjortetakssalt

2 æggeblommer som røres sammen. Til sidst tilsættes

5 g stødt nellike

15 g stødt kanel

5 g stødt ingefær


Dejen skæres ud i 4 mm tykke plader. Dejen stikkes ud med forme. Figurerne sættes – ikke for tæt – på en bageplade med bagepapir. Figurerne flyder ud og vil hæve til tredobbelt størrelse.

Kagerne bager i 6 – 8 minutter ved 1750.

Kagerne kan pyntes med glasur eller chokolade – sidst nævnte først efter de er kølet af.


Der mangler kun glasur eller chokolade.

Dette er en meget gammel opskrift som kendes helt fra middelalderen.