Bivoks wrap

Bivoks wrap


I stedet for at anvende plastisk til at indpakke fødevarer i køleskabet, kan du anvende bivoks wrap. Det er fremstillet af pesticidefrit bivoks, økologisk bomuldsstof og økologisk kokosolie. Det er også muligt at købe bivoks-wrap i ikke-økologisk bomuld.


Bivoksen er ikke økologisk, men jeg anvender de samme midler mod skadevoldere (voksmøl og varroamider) som økologer. Jeg er medlem af Gl. Roskilde Amts Biavlerforenings Voksklub som hvert år tester voksen for evt. pestider.


Bivoks wrappen vaskes i håndvarmt vand med svanemærket opvaskemiddel. Læg wrappen på køkkenborden og dyp børsten i vaskevandet. Skrub forsigtigt på wrappen på begge sider og skyld med koldt vand bagefter. Dup wrappen tør med et viskestykke og hæng wrappen til tørre over stol. Wrappen holder ved almindeligt brug i mindst et år.


Bivoks wrappen vil ved almindelig brug få pletter og folder.

Bivoks wrappen kan friskes op ved at lægge den på et stykke bagepapir i en 100 - 150 grader varm ovn et par min, så voksen lige smelter. Det kan gøres når ovnen alligevel har været i brug. Efter wrappen har været i ovnen hænges den til tørre mellem fingrene et par minutter. Ligger den på bagepapiret, vil voksen kun være på den ene side af bomulden.


Bivoks wrappen er velegnet til at pakke fx ost, pølse og skinken ind i. Også velegnet til at lægge over et afkølet fad som et låg.


Olieholdige eller fede fødevarer kan efter noget tid nedbryde wrappen.

Tåler ikke mikroovn og temperaturer over 40 grader.Fremstillet af

Pesticidefrit bivoks

Økologisk Bomuldsstof

Økologisk kokosolie


Stoffet er ca. 30 x 35 cm