Opskrifter
Honningen ligger glinsende i vokstavlen

Anvendelse af honning i maden

Honning har frem til 1700-tallet været det eneste sødemiddel i Danmark.

Da sukkeret kom til Danmark fra bl.a. De Vestindiske Øer blev honningen fortrængt ud af køknet.

I dag anvender de fleste hvidt sukker i madlavningen, selvom honning er et langt sundere alternativ til sukker:


Honning søder mindst lige så meget som sukker pr. 100 g, men indenholder færre kalorier

Honning indeholder små men ikke uvæsentlige mængder af pollen, enzymer, vitaminer og mineraler

Det smager af noget

Det er lettere at arbejde med.


 

Prøv fx at lave brune kartofler med honning. Gør næsten lige som du plejer:


Kom en skefuld honning på panden. Når det har brunet tilsættes en klat smør. De færdigkogte pillede kartofler vendes på panden. Det bedste ved denne opskrift er opvasken. Mens maden spises, sættes pande og paletkniv i blød i vand. Når man vender tilbage i køkkenet, kan redskaberne skylles rene under vandhanen