Honningkage - min mors

Honningkage - min mors opskrift


250 g brun farin og

3 æg piskes sammen

450g honning varmes op, så honningen bliver flydende*. Derefter piskes den i æggemassen.

4 tsk. natron

4 tsk. bagepulver

2 tsk. stødt nellike

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt ingefærblandes i

750 g. mel som piskes/røres i æggemassen.

Der holdes ca. ½ dl melblanding tilbage, som senere blandes i de hakkede tørrede frugter.

Når dejen er rørt sammen tilsættes

2½ dl. kærnemælk

Til sidst tilsættes

125 g. groft hakket pomeransskal og

125 g. groft hakkede figner

Dejen hældes i en bradepande, der fores med bagepapir og bager i ca. 40 minutter ved 1600 nederst i ovnen.

Kagen er bedst dagen efter og er velegnet til at fryse.



TIPS:

Lad være med at købe noget billigt appelsinskal. Køb hel pomerans det smager 100 gange bedre.

Du kan anvende minimælk i stedet for kærnemælk. Kom mælken i dejen lidt af gangen ellers sprøjter det ud over det hele.


*) Honningglasset kan med fordel sætte 2 min i mikroovnen på 250 watt.


Opskriften passer lige til en bradepande

Opskriften stammer fra min mor. Hun fik den i starten af 50'erne, mens hun var på husholdningsskole.

I 1980 fik jeg min første bifamilie og havde brug for opskrifter med honning. Da jeg fik opskriften fortalte min mor at kagen nok var kedelig for der var ikke noget fedt i kagen - (lige efter 2. verdenskrig var der mangel på og rationering af smør og mange andre ting).

Det er absolut en af de bedre opskrifter på honningkager. Jeg har hele vinteren mindst et stykke liggende i fryseren. Den kan holde sig fint i køkkentemperatur i ugevis. Smager godt som den er - man kan vælge at komme smør eller citron/honningsmør på. 


Copyright © All Rights Reserved by Germuth