Havregrød

Havregrød


Havregrød er ikke havregrød.


Havregrød skal lave med kærlighed og gode råvarer. Køb nogle ordenlige gryn fx fra Saltå Kvarn og glem de kedelige fra discountsupermarkedet. Glem alt om barndommens melklister med sukker og en smørklat. Køb en mild aromatisk honning - fx en forårshonning. Kombinationen af grøden bløde smag og honningens sødme, syrlighed og runde smag klæder hinanden på en meget fin måde, som forvandler havregrød fra husmandskost til et festmåltid, der er værd at servere for gæster.


Opskriften er til en person.


30 g havregryn fra Saltå Kvarn 

1,5 dl vand + evt. lidt ekstra som tilsættes mens grøden koger

1 knivspids salt

½ teske forårshonning som kommer fra æble, røn og tjørn.



Kom gryn og vand i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet. Lad grøden koge i 3 min. Kom evt. lidt mere vand i. Grøden må heller være lidt for lind end tør og kedelig.

Den færdige grød op i en tallerken og sæt klat honning midt på grøden. Lad grøden trække i 3 - 5 min. inden serveringen.