Biavlerens egen honningkage

Biavlerens egen honningkage


Honningkage med appelsin


600 g flydende honning

- er honningen ikke flydende kan den opvarmes til 40 grader enten i vandbad eller i en mikroovn. Lad den køle af til stuetemperatur.

3 store æg - piskes sammen med honningen. Derefter tilsættes

1 tsk. Ingefær

2 tsk. Kanel - reven skal af

1 økologisk appelsin

2 tsk. Hjortetakssalt

1,5 dl piske fløde - Til sidst tilsættes

500 g hvedemel

-lidt af gangen. Kagemassen kommes over i en lille bradepande eller et lasagnefad (fx 23 x 28 cm) som er foret med bagepapir. Bager i 70 min. ved 160 grader nederst i ovnen. Tildæg kagen med staniol den sidste 1/2 time. Tjek efter 1 time med en strikkepind om kagen er færdig. Lad kagen køle af inden den flækkes og lægges sammen med appelsinsmør:

200 g smør

- tag det ud af køleskabet når du begynder at røre dejen, så er det blødt og nemt at arbejde med.

175 g florsukker

- røres sammen med en gaffel til en ensartet masse. Tilsæt

2 æggeblommer - et af gangen og slut af med at tilsætte reven skal af

1 økologisk appelsinog

2 spsk. appelsinsaft


Som alle andre honningkager så smager de bedst dagen efter. Pak kagen ind i film og lad den stå i køleskabet til næste dag. Den kan også med fordel fryses. Inden serveringen drysses kagen med florsukker.




Kagen smager af både honning og appelsin.

Kagen kan sagtens holde sig en uges tid i køkkenskabet


Copyright © All Rights Reserved by Germuth