Min honning
Flydenden honning

Min honning

250 g Marie Grubbe honning fra maj måned – fast

En meget lys honning med fin smag af blomster som har en meget tør eftersmag.

Honningen er indsamlet mens røn og tjørn blomstrede på Færgensvænge. Der er også lidt raps i honningen, da der var en landmand, der havde en mark 2 km væk fra engen.

Henover grillet/stegt gedeost. Jeg plejer at købe en gederulle med samme diameter som en 5 krone. Jeg skærer den i ½ cm tykke skiver og risten den i smør. Kom ¼ teske honning over stykkerne og drys med lidt friskhakket rosmarin. Som snack, forret eller som del af en tapas.


250 g Marie Grubbe honning fra juni måned – fast

En honning med lidt struktur – man kan lige fornemme krystallerne i honningen – smager af kløver og har en lidt tør eftersmag.

Honningen er indsamlet mens engen blomstrede på Færgensvænge og kløveren blomstrede på de omliggende marker, hvor køerne græssede.

Henover et stykke parmaskinke rullet om spæde spinatblade med blåskimmeldressing.

Dressingen laves 50 g god blåskimmel ost – fx økoblue som røres med et spsk fløde, lidt citronsaft, salt, peber og 1 teske honning.

Drys med ristede pinjekerner.



250 g Marie Grubbe honning fra juli måned – fast

En blød og varmt smagende sommerhonning. Har en diskret smag af rose og en lidt sød eftersmag.

Honningen er indsamlet mens engen blomstrede og lindetræet på den nærliggende gård blomstrede.

Brug honningen henover et stykke god blåskimmelost.



250 g RoskildeHonning.dk fra maj måned – fast

En lys forårshonning med fin smag af æbleblomst og sort te. Har en tør eftersmag.

Den fint smagende forår honning kan man rigtig smage på en stykke nybagt franskbrød eller over havregrød.


250 g RoskildeHonning.dk fra juni måned - fast

En honning med lidt struktur – man kan lige fornemme krystallerne i honningen – smager af blomster, rose og te.

Brug honningen i gryderetter fx sammen med vildsvin.


250 g RoskildeHonning.dk fra juli måned. – flydende lindehonning

Honningen er indsamlet mens lindetræerne blomstrede. Det er en kraftig smagende honning. I min familie er vi enige om at lindehonningen er Danmarks bedste honning. Honningen smager først sødt, så kommer der en smag af mentol, anis som går over en blomstersmag afsluttende med en frisk smag.

Honningen er flydende, men vil med tiden danne krystaller. Disse kan fjernes ved opvarmning til 40 grader.

Indenfor de sidste par år har jeg leveret lindehonning til flere af Roskildes restauranter.

Brug honning til is eller dressing




Al min honning har ikke på nogen måde været opvarmet - derfor indeholder den alle de enzymer, gærceller og andre gode ting, som gør honningen velegnet til at bruge i alle former for brød. Tilsæt en teske fuld honning i al slags brød - det fremmer brødet evne til at hæve eller prøv at lave et honning/salt-hævet brød.



Lokaliteter



RoskildeHonning.dk stammer fra min have i Roskilde på Bakkedraget 18. Jeg har haft bier i haven i over 30 år. Mens børnene boede hjemme havde jeg 2 til 3 familierne, som hver år gav mellem 50 – 150 kg honning. De seneste år har jeg fået bedre tid og har udvidet antallet til 5 – 10 familier. Bier kan flyve op til 3 km for at samle honning, dvs. bierne indsamler nektar fra det meste af selve Roskilde by. Det betyder at jeg hvert år er i stand til at få den meget eftertragtede lindehonning – en honningtype som konkurrerer med lynghonningen om at være Danmarks bedste honning.



Jeg har valgt at kalde min honning fra Møn Marie Grubbe Honning. Bier står på min sommerhus grund på Færgensvænge 14, Hårbølle Havn. Vejen har navn efter de habitats egne som ligger omkring Fanefjord.  Engene afgræsset i dag af bl.a. økologisk kvæg og er en vigtig lokalitet for mange trækfugle.  Halvdelen af Danmarks fugle kommer jævnligt forbi Færgensvænge.

Marie Grubbe havde i starten af 1700-tallet færgekroen på Falster og sejlede til Færgensvænge på Møn. Hun er nok mest kendt for at være hovedpersonen i I. P. Jacobsens roman af samme navn. Hun er en historisk person og Ludvig Holberg boede i starten af 1700-tallet hos hende og Søren, men der var pest i København.


Fra 2014 har jeg haft et samarbejde med Comwell, Roskilde om at jeg har 7 stader stående hos dem og al den honning som de procerer bliver anvendt i køkkenet.

.















Copyright © All Rights Reserved by Germuth